ZAGREBŠKI KVARTET SAKSOFONOV  
Dragan Sremec – sopranski saksofon 
Goran Merčep – altovski saksofon  
Saša Nestorović – tenorski saksofon  
Matjaž Drevenšek – baritonski saksofon 

 
Spored:  
Vjekoslav Nježić 
JAKOVLJEV SAN/JAKOBOVE SANJE 
za kvartet saksofonov in elektroniko** 
  
Viktoria Čop 
ZAUSTAVLJENA SJEĆANJA | ZAUSTAVLJENI SPOMINI 
za kvartet saksofonov** 
I. Andante 
II. Mosso 
III. Vivacissimo 
                                                          
Elliot A. Del Borgo 
KVARTET 
za saksofone 
I. Quickly 
II. Gently 
III. With vigor 
 
Frej Wedlund 
CRUMBLINGS | DROBCI 
za kvartet saksofonov** 
 
Dubravko Detoni 
ZABORAVLJENE MUZIKE | POZABLJENE MUZIKE 
za kvartet saksofonov priredil S. Nestorović ** 
 
Leon Firšt 
THINGS ARE GETTING SERIOUS! | STVARI POSTAJAJO RESNE! 
za kvartet saksofonov* 
  
*     krstna izvedba 
**   prva izvedba v Sloveniji 

 
 
Zagrebši kvartet saksofonov, ki ga sestavljajo diplomanti Glasbene akademije iz Zagreba iz razreda prof. Josipa Nochte, v današnji zasedbi deluje vse od leta 1989. So mednarodno uveljavljen in priznan vrhunski ansambel, ki je koncertiral po celem svetu (Evropa, ZDA, Kanada, Južna ter Srednja Amerika, Azija) in požel nemalo hrvaških in mednarodnih priznanj za svoje umetniško delovanje. Kot solisti so nastopali z Zagrebško filharmonijo, Zagrebškimi solisti, Big bandom HRT, Orkestrom Slovenske filharmonije, Orkestrom Slovenske vojske, s Simfoničnim orkestrom Hrvaške radiotelevizije, Pihalnim orkestrom Hrvaške vojske ter Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije pod vodstvom priznanih dirigentov, kot so Pavle Dešpalj, Hans Graf, Marko Letonja, Kazushi Ono, Jurij Simonov, Vjekoslav Šutej in drugi.  
Na njihovih koncertih in snemanjih pogosto sodelujejo renomirani ansambli, kot so Slovenski trobilni kvintet, italijanski kvartet Academia, Tomislav Mužek, skladatelj Miljenko Prohaska, vrhunski saksofonisti, kot so Vincent David, Claude Delangle, Keneth Tse, Debra Richtmeier, Eugene Rousseau, Arno Bornkamp in vrsta drugih izjemnih solistov.  
Poleg klasičnega repertoarja in priredb skladb najrazličnejših zvrsti in obdobij (od renesanse do progresivnega jazza), skrbijo za širjenje repertoarja za ta sestav z naročili novih del predvsem hrvaških in slovenskih avtorjev.